Omgeving

Vele bezienswaardigheden

Door de centrale ligging tussen het centrum van de stad en natuur heeft u vele mogelijkheden uw tijd te besteden. Hoge Veluwe, Posbank en de Arnhemse parken bieden wandel en fietsplezier. In Burgers Zoo en Openluchtmuseum brengt u snel heel wat uurtjes door. Het Museum Arnhem, Historisch Museum Arnhem, Openluchtmuseum, Kröller Müller en het Nederlands Watermuseum bieden een grote verscheidenheid. Winkelen kunt u goed in het centrum van Arnhem en het Modekwartier Arnhem. Op een van de vele terrassen is het goed toeven. Bekijk ook de terrassen aan de Rijnkade.

Park Sonsbeek

drone beelden Sonsbeek Arnhem

Arnhem kan met recht een parkenstad worden genoemd. Niet voor niets werd Arnhem in 2008 uitgeroepen tot “De Groenste Stad van Nederland” en in 2009 zelfs tot “De Groenste Stad van Europa”. De Gelderse hoofdstad telt dertien prachtige parken. Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park, op slechts vijf minuten lopen vanaf Paviljoen10, het NS-station en het centrum van de stad.

Men noemt Sonsbeek ‘de parel in de Veluwezoom’. Tijdens de voorlaatste ijstijd kreeg het Veluwemassief in grote lijnen de vorm die wij nu kennen. Grote ijsmassa’s plooiden het landschap in bevroren toestand. Later werd door de wind löss en dekzand op de hellingen afgezet. Zo ontstond er een rijk geschakeerd gebied met als levensader de Sint-Jansbeek, ook wel Molenbeek genoemd. Aan haar oevers stond eeuwenlang een tiental watermolens. Daar zijn er nu nog twee van over, waarvan er één tot op de dag van vandaag nog dienst doet als korenmolen: de monumentale Witte Watermolen.

Park Klarenbeek

beelden park Klarenbeek

Tussen de wijken Monnikenhuizen, Angerenstein, Alteveer, Geitenkamp en Klarendal ligt park Klarenbeek. Op 5 minuten wandelen vanaf paviljoen10. Voor velen is het dé plek voor een wandeling, om te joggen, of om gewoon in het gras of op één van de bankjes tot rust te komen. Onlangs is de Baroktuin opgeknapt. De Baroktuin heeft meer kleur gekregen door mooie planten en bomen en de karakteristieke waterval is in oude luister hersteld. Het gevarieerde bomenbestand, de flora en fauna en de verrassende hoogteverschillende dragen bij aan de charme van het park. niet voor niets werd park Klarenbeek het eerste stadspark van arnhem.

Burgers Zoo

beelden Burgers Zoo

Om de hoek van Paviljoen10 ligt deze prachtige dierentuin voor jong en oud. Bezoek bijv. De Bush, De Desert, De Ocean, De Mangrove, De Safari, De Rimba.

Museum Arnhem

Museum Arnhem met adembenemend uitzicht

Hoog boven de Rijn, op de oude stuwwal aan de rand van Arnhem, lag ooit de Theetuin van Reh. Architect Cornelis Outshoorn bouwde in 1873 op deze unieke plek een herensociëteit voor uit Indië gerepatrieerde suikerplanters. De sociëteit was geen lang leven beschoren en in 1920 werd deze de locatie voor het Gemeentemuseum Arnhem. Vanaf Paviljoen10 bent u hier in 10 minuten met de fiets.

Openluchtmuseum

beelden Openluchtmuseum

Het verleden komt tot leven in het Nederlands Openluchtmuseum. Er komen onvergetelijke herinneringen boven door de bijzondere ontmoetingen, geuren, beelden en verhalen. Het Openluchtmuseum ligt op 10 minuten fietsen vanaf Paviljoen10.

Rozet

beelden Rozet

Dé plek in Arnhem voor activiteiten op het gebied van kennis, cultuur en educatie

Inspiratie opdoen bij een cursus van de Volksuniversiteit of Kunstbedrijf Arnhem, leren in de bibliotheek of kunst kijken bij de Kunstuitleen. Koffie drinken of lunchen bij Momento, de krant lezen, de geschiedenis van Arnhem ontdekken in het Erfgoedcentrum, slenteren langs de vitrines in de binnenstraat en het uitzicht bekijken vanaf het dak. Rozet bruist!

Arnhem Modestad

beelden Modekwartier Klarendal

Arnhem mag zich vandaag de dag tot een van de grote modesteden rekenen. Veel studenten die zijn afgestudeerd aan de Arnhemse modeacademie of kunstacademie beginnen in deze stad hun creatieve en hippe winkels. Bekijk deze bijvoorbeeld in Klarendal op 5 minuten fietsen vanaf Paviljoen10. Of ga naar het centrum op 10 minuten fietsen.

Gelredome

beelden Anouk

Gelredome is het grootste theater van Nederland met vele evenementen en concerten en is uitstekend vanaf Paviljoen10 te bereiken. Bekijk via onze pagina ‘uitjes’ wat er de komende tijd in Gelredome wordt georganiseerd.

Arnhem Winkelstad

beelden Arnhem winkelstad

Arnhem heeft op alle vlakken veel te bieden. Het is een creatieve en bruisende stad, mede door de vele kunstacademies zoals de vooraanstaande modeopleiding waar een merk als G-sus vandaan komt en ontwerpers als Viktor & Rolf. Verschillende bezienswaardigheden in de stad zijn herinneringen aan de rol die Arnhem speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook als u gewoon lekker een dagje wilt winkelen, is Arnhem een van de beste winkelsteden van Nederland. Het centrum ligt dichtbij het station, is compact, gezellig en overzichtelijk. Vanaf Paviljoen10 gewoon de heuvel af fietsen en in 5 minuten ben je er.

Kasteel Rosendaal

beelden Kasteel en park

Bezoek het oude landgoed Rosendael. Met de auto slechts 5 minuten vanaf Paviljoen10. In het park bevinden zich onder andere de ‘bedriegertjes’, de schelpengalerij, theekoepel, rozentuin, oranjerie, vijvers, sprengenbeekjes, kettingbrug, bijzondere bomen en oud parkbos.

Posbank

beelden Posbank

De Posbank, onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom (Nationaal Park sinds 1930), ligt in het noordoosten van Arnhem vlakbij Rheden op een stuwwal uit de ijstijd. Vanaf Paviljoen10 ben je in 15 minuten fietsen bij dit Park. De Posbank in het kort: heidevelden, bos met pijnbomen en stuifzand. Met name de combinatie pijnbomen en stuifzand zorgt ervoor dat het stuifzand vastgehouden wordt. Met 110 meter NAP is de Posbank ok meteen het hoogste punt van Gelderland. De Posbank zelf is een uitzichtplateau dat bij helder weer een prachtige uitzicht over het IJsseldal richting de Liemers en de Achterhoek biedt. Feitelijk biedt het Nationaal Park Veluwezoom zowel toeristisch als ook recreatief voor iedereen iets, een ATB-route, fietspaden, wandelroutes, ruiter- en menroutes en zelfs een rolstoelroute.

Bezoek zeker ook Paviljoen de Posbank, waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Hoge Veluwe

beelden park en museum

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en ligt op korte afstand van Paviljoen10. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum/Museonder, Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.